Over Mij

Even voorstellen

Ik ben Luna, geboren in de zomer van 1978 in Zuid-Amerika. Toen ik 11 jaar was ben ik  met mijn familie naar Parijs verhuisd waar ik 10 jaar heb gewoond. Sinds 2000 woon ik in Nederland en sinds 2009 woon ik samen met Lennaert in Den Haag.

In April 2012 is onze zoon Lucian geboren.


Na de geboorte van mijn zoon in 2012 heb ik het eerste jaar thuis voor hem gezorgd. En toen besloten om een verandering in mijn professionele en persoonlijke leven aan te brengen, door de zorg voor mijn zoon met de zorg voor andere kinderen te combineren thuis als gastouder.
Ik heb mijn zorg en welzijn diploma behaald en mijn EHBO voor kinderen afgerond. Omdat ik veel waarde hecht aan mijn persoonlijke ontwikkeling blijf ik e-learning modulen en trainingen volgen via de gastouderacademie en lees ik veel over kinderontwikkeling en pedagogie.


Ik heb al ervaring met kinderopvang: tijdens mijn studie aan de Haagse Hogeschool heb ik 5 jaar als vaste invalkracht gewerkt bij een kinderdagverblijf in Den Haag. 


Voor mij is het belangrijk  dat mijn gastkindjes zich prettig en op hun gemak voelen als ze bij mij zijn. Ik vind het leuk om met de kinderen mee te spelen, liedjes te zingen, voor te lezen, muziek te maken en te knutselen.


Ik werk met thema’s via een abonnement bij KIKI Kansen in Kinderen.

KIKI is een Veelzijdig Educatie programma voor gastouders waarin ‘ontwikkelingsstimulering voor elk kind’ centraal staat. Met hulp van de beer Kiki voert ik activiteiten uit die vier ontwikkelingsgebieden van een kind: Motoriek, Sociaal-emotionele ontwikkeling, Spraak & Taal, Rekenprikkels.


Verder vind ik het belangrijk om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling door middel van een positieve benadering.

Bij ons aan huis hebben we een kat "tigertje" die vrij jong en vrolijk is. Hij is kinderen gewend.